Vastuullisuus

Sorjosen lomamökit ovat osa kokonaisuutta, jonka pääosan muodostaa nykyaikainen vastuullisesti toimiva maatila. Tilan päätuotantosuunta on naudanlihantuotanto. Valtaosa rehustuksesta tulee omilta pelloilta. Peltoja – samoin kuin vuokrapeltoja – viljellään ympäristösitoumusten mukaisesti. Tarvittavat tuotantohyödykkeet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä. Näin pystymme osaltamme huolehtimaan ympäröivän maaseudun hyvinvoinnista myös jatkossa. Tarvittaessa käytämme ostopalveluita lähialueen urakoitsijoilta. Meille on tärkeää kohdella eläimiä hyvin – olemme panostaneet asianmukaisiin ja eläinystävällisiin tuotantotiloihin aina.

Lomamökit on rakennettu omana työnä oman metsän puutavarasta esimerkiksi Villa Tuulahdus on sorvattu paikallisen yrittäjän toimesta omista puistamme. Huolehtimalla rakennusten kunnossapidosta säännöllisesti ja aina tarvittaessa, varmistamme rakennusten pitkän käyttöajan – näin säästämme luonnon resursseja. Tarvittaessa käytämme oman työn lisäksi lähialueen erikoisosaajia kuten LVI ja sähkö. Käytämme kohteiden sisustuksissa kestäviä materiaaleja.

Jätteiden lajittelu ja kierrätys ovat nykypäivää. Yhden katon alta löytyy jätteenlajittelupiste kaikille lomalaisille. Olemme tehneet Sitoumus2050 -sitoumuksen, jossa tavoitteenamme on kehittää entisestään jätteiden lajittelua.

Arvot

Kaikissa kohteissa on asiakkaiden käytettävissä puulämmitteiset saunat, takat ja ulkotulisijat.
Polttopuut tulevat omista kestävän kehityksen periaatteella hoidetuista metsistä ja teosta huolehdimme itse.

Huolehdimme itse kohteiden siivouksista ja pystymme näin takaamaan jokaiselle turvallisen ja leppoisan loman. Keittiöissä on käytössä puuvillaiset keittiöpyyhkeet ja saunoissa pellavalaudeliinat – näin vähennämme kertakäyttöpaperin menekkiä.

Meille ovat tervetulleita kaikki asiakkaat riippumatta kotimaasta, iästä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, uskonnosta tai mielipiteistä. Haluamme kunnioittaa asiakkaitamme tasaveroisesti ja toivomme heiltä samaa itseämme kohtaan.

Käyttämällä paikallisia palveluita, kuten kaupat ja muut yritykset esimerkiksi kampaamot hierojat, kauneudenhoito ja niin edelleen, mahdollistavat asiakkaamme maaseudun pysymisen vireänä ja elinvoimaisena. Käytämme itse mahdollisimman paljon lähipalveluita ja toivomme myös asiakkaidemme tekevän niin.

Vastuullisen matkailijan -opas

Jokaisessa majoituskohteessa on saatavilla Vastuullisen matkailijan -opas kirjasia, joissa kerrotaan siitä, miten matkailija itse voi tehdä lomastaan entistä vastuullisemman. Oppaassa kerrotan vinkkejä muun muassa luonnossa liikkumiseen, paikallisten elintarvikkkeiden suosimiseen ja energian säästöön.

Teemme kaikkemme, jotta puhdas suomalainen luonto säilyisi myös tuleville sukupolville.
Omassa maassa tuotetut elintarvikkeet eivät tarvitse pitkiä energiaa kuluttavia kuljetusketjuja ja kriisitilanteissa on tärkeää, että omavaraisuusaste on mahdollisimman korkea joka sektorilla. Matkailu maan sisällä tai naapurimaissa kuluttaa luontoa kaukomatkoja vähemmän. Paikasta toiseen siirtyminen lihasvoimaa hyväksi käyttäen on hyvä vaihtoehto myös lomakohteen lähellä oleviin nähtävyyksiin ja muihin kohteisiin tutustuessa.

Meistä jokainen on osa ketjua, joka vie kohti tulevaisuutta. Eletään luonnonvaroja säästäen ja luontoa sekä ympäristöä kunnioittaen. Näin takaamme myös tuleville sukupolville mahdollisuuden nauttia turvallisesta tulevaisuudesta.